Voorwaarden

Artikel 1

Elke afwijking van de hierna vermelde voorwaarden moet het voorwerp uitmaken van een afzonderlijke schriftelijke overeenkomst en moet uitdrukkelijk door de aannemer aanvaard worden. Eventuele voorwaarden van de medecontractant, voorkomend op zijn bestelbonnen, of op om het even welk ander document van hem uitgaand, zijn niet bindend voor de aannemer.

Artikel 2

Uitvoering: De door de aannemer opgegeven leverings- en/of uitvoeringstermijnen strekkenslechts tot informatie, zijn steeds benaderend en kunnen de aannemer nooit binden. Vertragingen in de levering of uitvoering kan slechts dan aanleiding geven tot vergoeding, wanneer het ogenblik van de levering of de termijn van de uitvoering op voorhand en schriftelijk als zijnde absoluut essentieel overeengekomen werd.

Artikel 3

Contractbreuk: Bij uitdrukkelijke eenzijdige opzegging van de overeenkomst voor om het even welke reden, is aan de andere contractspartij een forfaitaire schadevergoeding verschuldigd gelijk aan 20% van de globale waarde van het contract, en dit zonder afbreuk te doen aan de mogelijkheid om de (hogere) effectief geleden schade te bewijzen en te vorderen.

Artikel 4

Prijsverhoging: Ingeval de werken niet kunnen uitgevoerd worden op de overeengekomen datum, en dit buiten de schuld van de aannemer, vallen deeventuele prijsverhogingen ten laste van de opdrachtgever. Onze offerte houdt rekening met omstandigheden en maatregelen die gekend en van kracht zijn op de 10e dag voor de datum van de offerte. Indien er zich later omstandigheden en maatregelen zouden voordoen die onvoorzienbaar waren of die een geval van overmacht vormen en die de contractuele voorwaarden beïnvloeden, hebben beide partijen de mogelijkheid om een herziening te vragen zoals termijnverlenging en/of het doorrekenen van eventuele meerkosten en prijsstijgingen mits partijen deze maatregelen en omstandigheden te goeder trouw melden aan de aannemer.

Artikel 5

Indien de geleverde materialen een gebrek vertonen of indien bij de uitvoerig bepaalde constructiefouten worden begaan, kan dit enkel aanleiding geven totvervanging van de gebrekkige materialen of tot herstel van de begane fouten, zonder verdere schadevergoeding, hetzij rechtstreeks, hetzij onrechtstreeks.

Artikel 6

Bezwaren: Alle klachten dienen aan de aannemer schriftelijk gedaan te worden binnen de 8 dagen na uitvoering van de werken. Indien binnen de acht dagen na de datum van de factuur geen gemotiveerd protest wordt overgemaakt via aangetekend schrijven, wordt de factuur aanzien als aanvaard door de medecontractant. De contractuele en tienjarige aansprakelijkheid van de aannemer zijn bepaald door de van kracht zijnde wetten (art. 1792 en 2270 van het Burgerlijk Wetboek). De tienjarige aansprakelijkheid van de aannemer neemt een aanvang bij de voorlopige oplevering. De aansprakelijkheid voor lichte verborgen gebreken die niet gedekt zijn door de artikelen 1792 en 2270 van het Burgerlijk Wetboek wordt conventioneel beperkt tot een periode van 1 jaar na de voorlopige oplevering. Elke rechtsvordering uit dien hoofde is slechts ontvankelijk mits ze ingesteld wordt binnen een termijn van zes maanden na de dag dat de opdrachtgever kennis had of had moeten hebben van het gebrek.

Artikel 7

Betaling: Alle facturen en verschuldigde bedragen zijn betaalbaar contant, zonder korting, ten kantore van de aannemer of op één van diens vermelde rekeningen binnen de veertien dagen, tenzij uitdrukkelijk een andere termijn werd bedongen. Andere betalingen geschieden op risico van de betaler. Indien de schuldenaar de betalingstermijn niet eerbiedigt, heeft de aannemer het recht, en ditzonder aanmaning, de uitvoering van het contract te schorsen of het contract te verbreken voor de nog te verrichten leveringen en werken. Dit stopzetten van leveringen of werken wegens niet-betaling kan geen aanleiding geven tot vergoedingen of boetes. De bepalingen in verband met de wanbetalingen blijven hier van toepassing.

Artikel 8

Wanbetaling: Het verzenden van de facturen geldt als een ingebrekestelling tot betaling in goede en geldige vorm. Elke factuur die niet betaald wordt binnen de termijn voorzien in artikel 7, brengt van rechtswege en zonder ingebrekestelling een nalatigheidsintrest op gelijk aan de conventionele verwijlintresten van 10% op jaarbasis. Tevens wordt tussen de partijen uitdrukkelijk overeengekomen dat bij gebrek aan betaling op de vervaldag het bedrag van de factuur van rechtswege verhoogd wordt met 10%, ten titel van forfaitaire en onverminderbare schadevergoeding uit hoofde van vertraging, onbeschikbaarheid van kapitaal, administratiekosten, enz…, met een minimum van 125. Deze verhoging omvat geen verwijlintresten noch gerechtskosten. Indien de klant een consument is in de zin van art. I.1 van het Wetboek Economisch Recht (WER), dan zal, in geval dat zijn factuurprotest of klacht conform artikel 6, ontvankelijk en gegrond wordt bevonden door de aannemer of door de rechtbank, de klant aanspraak kunnen maken, van rechtswege en zonder ingebrekestelling, op een vergoeding van 10% van de geprotesteerde waarde van de betreffende factuur, met een minimum van 125€. Indien de aannemer een geldsom verschuldigd is aan een klant, consument in de zin van art. I.1 van het WER, dan heeft deze klant recht, van rechtswege en zonder ingebrekestelling, op een nalatigheidsinterest van 10% jaars op deze som.

Artikel 9

Eigendom van geleverde goederen gaan eerst over op de koper nadat deze aan deaannemer alle verplichtingen ingevolge deze levering heeft voldaan met inbegrip van de eventuele kosten, vergoedingen en penaliteiten. De klant kan derhalve op geen enkele wijze beschikken over de nog niet volledig betaalde goederen. Meer in het bijzonder kan hij ze niet aan derden ter beschikking stellen, in onderpand geven of in eigendom overdragen.

Artikel 10

De aannemer kan in geen geval verantwoordelijk gesteld worden voor ongevallen, rechtstreeks of onrechtstreeks of voor schade voortspruitend uit het gebruik van verkochte goederen of van de uitgevoerde werken.

Artikel 11

Bevoegdheid: In geval van betwisting voortvloeiend uit de contracten en verbintenissen aan deze algemene voorwaarden onderworpen, zijn enkel de Nederlandstalige rechtbanken van het arrondissement Dendermonde en het Vredegerecht van het kanton Lokeren bevoegd.

Artikel 12

Uw persoonsgegevens worden door de aannemer verwerkt voor klantenbeheer op basis van de contractuele relatie als gevolg van de overeenkomst. Via ons e-mailadres info@marijkevermeiren.com kunt u altijd vragen welke gegevens wij over u verwerken en ze laten verbeteren of laten wissen. Als u het nieteens bent met de manier waarop wij uw gegevens verwerken, kunt u zich wenden tot de Gegevensbeschermingsautoriteit (http://www.privacycommission.be Drukpersstraat 35 te 1000 Brussel).

 

Deze voorwaarden zijn bijgewerkt op 5 juni 2024.

 

Marijke Vermeiren

Cookiebeleid      Voorwaarden      BTW BE0641 673 707

Marijke Vermeiren